KAS: Duurzaamheid & MVO

Het begint bij onszelf

Meest duurzame meeting- en evenementenlocatie van Woerden

Als meeting- en evenementenlocatie vinden wij duurzaamheid in ons bedrijf belangrijk. Want door onze locatie te verduurzamen, kunnen we met al onze gasten de CO2-voetafdruk verminderen. Dit doen we onder andere door catering op maat, door zo veel mogelijk biologische streekproducten te gebruiken en door verschillende innovaties. Denk bijvoorbeeld aan het recyclen van oude spijkerbroeken; de stof gebruiken wij als isolatie. Zo maken we niet alleen onze locatie duurzaam, maar ook onze bijeenkomsten, evenementen en congressen.

Op dit moment is KAS de meest duurzame meeting- en evenementenlocatie van Woerden, maar het is onze ambitie om dit van heel Nederland te zijn! Hierbij een paar voorbeelden van duurzaamheid binnen ons bedrijf.

Hexamoss-straightup
Hexabirch-straightup
Hexamoss-straightup
green-key-goud-logo-certificering KAS Meeting Eventlocatie Woerden

Green Key Goud – certificering

We zijn enorm trots dat wij al in het Green Key Goud-certificaat, het grootste duurzaamheidskenmerk, hebben mogen ontvangen voor de verduurzaming van onze locatie! Dit certificaat wordt uitgereikt aan toeristische en zakelijke locaties.

KAS-Meeting-EVentlocatie-voorgevel

Groene gevel

Je kunt er niet omheen en dan hebben we het over de groene gevel bij de entree van KAS Meeting-Eventlocatie. Hierin zitten 3.600 bloemen en planten verwerkt die zorgen voor verkoeling en tegelijkertijd een belangrijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit.

 

Streekproducten

Wij maken zo veel mogelijk gebruik van biologische streekproducten, zoals Woerdense Reypenaer kaas en meel uit onze eigen Woerdense molen. Door het duurzame bodemenergiesysteem in de ZuidKas kunnen we onze eigen groenten en fruit verbouwen. Verser wordt het niet!

Duurzame inkoop

Bij KAS kopen we bewust duurzaam in. Denk bijvoorbeeld aan biologische dranken, zoals wijn en fruitsappen, en Fairtrade koffie. Onze gebruiksartikelen, zoals servetten, koffiebekers en doggy bags, zijn ook duurzaam.

KAS Meeting Eventlocatie - Logo

Gerecyclede spijkerbroeken

Wist je dat de spijkerbroek industrie één van de grootste vervuilers is?! Daarom vinden wij het extra belangrijk om oude spijkerbroeken een nieuw leven te geven op onze locatie, namelijk als isolatie tegen geluid en kou.
KAS Meeting Eventlocatie Duurzame energie

100% Duurzame energie

Sinds 2020 maakt KAS geen gebruik meer van aardgas en daar zijn wij enorm trots op! Voor onze meeting- en evenementenlocatie maken we alleen nog maar gebruik van duurzame energie.

Grote ambities

Als bedrijf is het onze ambitie om de meest duurzame meeting- en evenementenlocatie van Nederland te zijn. Elke dag proberen we hieraan bij te dragen en we hopen hiermee ook onze gasten te inspireren.

Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt

Door samen te werken met FermWerk kunnen wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mooie werkplek bieden. Wij vinden gelijke kansen enorm belangrijk en samen vormen wij een sterk team.

Interesse in het organiseren van een bijeenkomst op onze bijzondere locatie?