<< Duurzaamheid

Eten en drinken icoon

Oesterzwammen gekweekt op koffiedik

Van koffieboon tot oesterzwam

‘Wat heeft een koffieboon te maken met een oesterzwam?’ is misschien een vraag die bij je opkomt en we geven graag het antwoord. Wereldwijd drinken we een heleboel koffie en hiervoor wordt 9 miljard kilo aan koffiebonen verscheept per jaar. Slechts 0,2% hiervan belandt uiteindelijk in jouw kop koffie.

Maar wat gebeurt er dan met de rest van de koffiebonen? Wat overblijft is koffiedik en dit wordt gezien als afval en wordt weggegooid. Zonde, want koffiedik is vruchtbare grond. Bijvoorbeeld voor het kweken van oesterzwammen. Op deze manier gebruiken we bij KAS dit natuurlijke product optimaal, waardoor je er extra van kunt genieten!

Koffiedik als voedselbodem voor oesterzwammen

Overige duurzaamheid highlights bij KAS

Groene gevel

Gerecyclede stoelen

Energie opwekken ZuidKas

Heb je interesse of een vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op en/of kom een keer langs.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.