<< Naar nieuwsoverzicht

Duurzame vergaderlocatie in een groene omgeving in Utrecht

Wanneer je onze duurzame vergaderlocatie bezoekt, waan je je direct in een groene omgeving. Door onze duurzame faciliteiten, maar ook door al het groen in en rond KAS Meeting- Eventlocatie. En dat midden in Nederland, namelijk in Utrecht (Woerden)!

Een groene gevel met meer dan 3.600 bloemen en planten


Wanneer je KAS Meeting- Eventlocatie bezoekt, kom je in een groene oase terecht. In onze gevel zitten namelijk meer dan 3.600 bloemen en planten. We willen niet alleen een groene vergaderlocatie zijn, maar ook een duurzame vergaderlocatie. Daarom zijn we altijd bezig met verduurzamen op verschillende manieren. 

Bijvoorbeeld door ons waterverbruik te beperken. Een groene gevel met meer dan 3.600 bloemen en planten heeft natuurlijk een hoop water nodig en tegelijkertijd willen wij zo min mogelijk water gebruiken. Daarom geven we de bloemen en planten niet zomaar water, maar maken we gebruik van sensoren. Op deze manier wordt de groene gevel alleen bevochtigd wanneer dit noodzakelijk is.

De groene gevel is een echte eyecatcher, maar biedt zo veel meer! De groene gevel zorgt onder andere voor een …

  • schonere lucht.
  • verhoging van de biodiversiteit.
  • verlaging van de omgevingstemperatuur.
  • gezond binnenklimaat en een verhoging van de arbeidsproductiviteit.

Schonere lucht

De verschillende bloemen en planten in de groene gevel filteren fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof. Dit gaat best om grote hoeveelheden; per jaar onttrekken we 335,8 kg CO2 aan de lucht en wordt er 248,2 kg zuurstof geproduceerd! Op deze manier geniet je bij KAS Meeting- Eventlocatie van een schonere lucht.

Verhoging van de biodiversiteit

In de groene gevel zitten 14 verschillende soorten bloemen en planten. Hierbij hebben we gekeken naar bloemen en planten die aantrekkelijk zijn voor bijen, vlinders, andere insecten en vogels om de biodiversiteit te verhogen. Biodiversiteit is belangrijk om de leefomgeving gezond te houden, voor mens én dier.

Verlaging van de omgevingstemperatuur

Naast een schonere lucht en het verhogen van de biodiversiteit, verlaagt de groene gevel de omgevingstemperatuur. Door klimaatverandering hebben we steeds vaker te maken met extreem weer, denk bijvoorbeeld aan de hete zomerdagen. Hierdoor ontstaat hittestress, zeker in steden en in gebieden waar weinig groen is. Bijvoorbeeld op bedrijventerreinen, maar daar brengen wij graag verandering in!

De groene gevel absorbeert namelijk 50% van het zonlicht en reflecteert slechts 30%. Dit zorgt voor een verlaging van 3°C! Een lagere omgevingstemperatuur in ons land heeft onder andere een positief effect op de luchtkwaliteit, landbouw en inheemse flora en fauna.

Gezond binnenklimaat en een verhoging van de arbeidsproductiviteit

Wist je dat groen goed is voor de gezondheid van mensen? Planten zorgen voor meer zuurstof, waardoor klachten, zoals hoofdpijn, een droge keel en vermoeidheid, afnemen. Hierdoor kun jij je beter concentreren, heb je meer energie en minder dipjes. Daarnaast zorgt groen voor meer creativiteit. 

Door bloemen en planten toe te voegen aan onze duurzame vergaderlocatie zorgen wij voor een gezond binnenklimaat en een verhoging van de arbeidsproductiviteit. Uit onderzoek blijkt zelfs dat groen de productiviteit met 15% verhoogt. Zo haal jij alles uit jouw bijeenkomst!

KAS Meeting- Eventlocatie: een duurzame vergaderlocatie in Utrecht

Bij KAS Meeting- Eventlocatie staat duurzaamheid centraal; van groene gevel, zonnepanelen, stoelen, tot aan catering op maat. Waarom? Omdat wij op deze manier willen bijdragen aan een mooiere wereld. Daarnaast willen wij laten zien wat er allemaal mogelijk is en dat verduurzamen niet moeilijk hoeft te zijn; je moet alleen weten hoe, want uiteindelijk kan iedereen verduurzamen! 

Denk bijvoorbeeld aan het benutten van lokale producten. Hiervoor is minder transport nodig, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd. Of aan duurzaam isoleren. Wij hebben onze duurzame vergaderlocatie volledig geïsoleerd met gerecyclede kleding. 

Wanneer je bij ons een bijeenkomst organiseert, vertellen we graag meer over de duurzame keuzes die we maken. Dit delen wij om jou te inspireren, zodat je niet alleen je CO2-voetafdruk bij ons verkleint, maar ook erbuiten.

Op zoek naar een duurzame vergaderlocatie in het groen Midden-Nederland?

Wil jij genieten van al deze voordelen? Organiseer dan jouw bijeenkomst op onze duurzame locatie in Utrecht (Woerden)! Je kunt bij ons verschillende bijeenkomsten organiseren, zoals vergaderingen, trainingen, congressen, evenementen en webinars. Benieuwd wat onze duurzame vergaderlocatie voor jou kan betekenen? Kom eens langs en/of neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten over ons?

Bijeenkomsten

Of je nou bij elkaar wilt komen met 200 man of een ruimte wilt boeken voor een vergadering of training. Bij ons ben je aan het juiste adres. Welke bijeenkomst wil jij organiseren?

Ruimtes

Met 14 ruimtes zit er altijd wel één tussen die geschikt is voor jouw type bijeenkomst. Van webinar studio tot plenaire zaal. Van boardroom vergaderzaal tot inspirerende trainingsruimte

Over KAS Meeting Eventlocatie

Hier vind je alles over het verhaal achter KAS, onze duurzaamheidsambities en bijvoorbeeld welke gerechten onze chef voor jou in petto heeft.

Andere nieuwsberichten