<< Naar nieuwsoverzicht

3 redenen om te kiezen voor vegetarische catering

Wanneer je catering wilt op een evenement krijg je over het algemeen de vis en vlees mogelijkheden te zien. Vegetarische catering is vaak ook een optie, maar die wordt niet proactief gedeeld. Dat vinden wij bij KAS Meeting-Eventlocatie de omgekeerde wereld, want vegetarisch is net zo lekker! In dit blogartikel delen we deze en 2 andere redenen om te kiezen voor vegetarische catering.

1. Net zo lekker

Wij durven te zeggen dat vegetarische catering net zo lekker is als vis en vlees. Er zijn steeds meer vegetarische opties, waardoor we een mooie variëteit kunnen bieden.
Bij onze evenementenlocatie krijg je bijvoorbeeld niet de standaard geitenkaassalade of pasta pesto, maar gaan we creatief om met de ingrediënten die we hebben. Denk aan huisgemaakte hummus. Ook bieden wij vegetarische snacks die niet van echt te onderscheiden zijn, zoals bitterballen met oesterzwammenragout en zwamcijsjes van Zwamcijsje. Zwamcijsjes zijn 100% plantaardig, de paddenstoelen groeien zonder bestrijdingsmiddelen en ze zijn circulair geteeld van eigen bodem. “Dit smaakt niet alleen vertrouwd, maar is ook verantwoord”, zoals Zwamcijsje zelf zegt.

2. Vegetarisch eten is gezond

Er wordt vaak gedacht dat we allerlei voedingsstoffen missen als we vegetarisch eten, maar volgens het artikel van de Gezondheidsraad is een voedingspatroon met meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten gezonder voor de meeste Nederlanders. Daarom zorgen we er bij KAS Meeting-Eventlocatie niet alleen voor dat de vegetarische catering lekker is, maar ook bestaat uit verschillende, belangrijke voedingsstoffen.

3. Duurzaamheid

Wanneer je kiest voor vegetarische catering, kies je voor duurzaamheid. Door minder vlees te eten, verminder jij je ecologische voedselafdruk en zorg je voor een lagere broeikasgasuitstoot. Want, wist je dat vlees verantwoordelijk is voor 40% van de broeikasgassen die vrijkomen bij het produceren van het voedsel van de gemiddelde Nederlander (bron: Milieu Centraal)?!

Daarnaast is vlees belastend voor het milieu door de hoeveelheid land, water en voer dat nodig is voor het vee. En natuurlijk is minder vlees eten goed voor de dieren.

Onze vegetarische catering

Met KAS Meeting-Eventlocatie willen wij de meest duurzame meeting- en evenementenlocatie zijn van Nederland. Dit zijn we al in Woerden (Utrecht), maar we willen nog meer bijdragen aan de verduurzaming van de wereld. Dit doen wij onder andere door vegetarische catering proactief aan te bieden als keuze. Onze chefs zijn dan ook gespecialiseerd in het bereiden van smaakvolle vegetarische gerechten maken wij zo veel mogelijk gebruik van lokale producten en seizoensproducten. Hierdoor bieden wij telkens verschillende gerechten aan, maar altijd vers en lekker! 

Door streekproducten en seizoensproducten te gebruiken, dragen we bij aan de lokale economie en de boeren. Ook scheelt het een hoop transport, waardoor we het milieu minder belasten. Onze vegetarische catering is op maat, waardoor we zo min mogelijk voedsel verspillen.

Wil jij ook bijdragen aan een mooiere wereld? Boek dan jouw evenement bij KAS Meeting-Eventlocatie en kies voor onze heerlijke vegetarische catering! Benieuwd wat wij nog meer doen als duurzaamste evenementenlocatie van Midden-Nederland? Bekijk al onze duurzaamheidsthema’s.

Meer weten over ons?

Bijeenkomsten

Of je nou bij elkaar wilt komen met 200 man of een ruimte wilt boeken voor een vergadering of training. Bij ons ben je aan het juiste adres. Welke bijeenkomst wil jij organiseren?

Ruimtes

Met 14 ruimtes zit er altijd wel één tussen die geschikt is voor jouw type bijeenkomst. Van webinar studio tot plenaire zaal. Van boardroom vergaderzaal tot inspirerende trainingsruimte

Over KAS Meeting Eventlocatie

Hier vind je alles over het verhaal achter KAS, onze duurzaamheidsambities en bijvoorbeeld welke gerechten onze chef voor jou in petto heeft.

Andere nieuwsberichten