<< Naar nieuwsoverzicht

Van Green Key brons naar goud

KAS Meeting – Eventlocatie heeft afgelopen week de Green Key Goud certificering behaald. Dit certificaat is een waardering voor de vele inspanningen die zijn geleverd op het gebied van duurzaamheid. Vorig jaar behaalde KAS het brons certificaat, maar in 2018 is de organisatie gecertificeerd naar goud.

Wat is er veranderd waardoor KAS het Green Key goud certificaat heeft verdiend?

Het duurzaamheids-DNA van KAS verspreidt zich over elke afdeling van de organisatie. In de keuken en in de catering zijn er belangrijke veranderingen doorgevoerd om duurzaamheid te vergroten: Het inkopen van verschillende biologische dranken, zoals Fair Trade koffie en thee, wijn en fruitsappen. Daarnaast worden gebruiksartikelen zoals servetten, koffiebekers en doggybags bewust duurzaam ingekocht.

‘In de keuken wordt veel gebruik gemaakt van biologische streekproducten. Deze streekproducten zijn biologisch verantwoord en hebben vaak een heerlijke, exclusieve smaak.’– Chef-kok Gino


In het afgelopen jaar zijn de groene vingers van de medewerkers nog verder ontwikkelt. Dit resulteerde mede in het verbouwen van eigen groenten en kruiden, waardoor er onbespoten en verse producten wordt geleverd. Het kweken hiervan gebeurt in de ZuidKas, waar een duurzaam bodemenergiesysteem is geplaatst.

‘Onze visie over duurzaamheid wordt ook gecommuniceerd naar klanten, gasten en leveranciers over bijvoorbeeld water- en energiebesparing. We vinden het belangrijk om iedereen te betrekken in en bij het bedrijf.’ – Dennis Maaswinkel

green-key-goud-certificaat-2018

Meer weten over ons?

Bijeenkomsten

Of je nou bij elkaar wilt komen met 200 man of een ruimte wilt boeken voor een vergadering of training. Bij ons ben je aan het juiste adres. Welke bijeenkomst wil jij organiseren?

Ruimtes

Met 14 ruimtes zit er altijd wel één tussen die geschikt is voor jouw type bijeenkomst. Van webinar studio tot plenaire zaal. Van boardroom vergaderzaal tot inspirerende trainingsruimte

Over KAS Meeting Eventlocatie

Hier vind je alles over het verhaal achter KAS, onze duurzaamheidsambities en bijvoorbeeld welke gerechten onze chef voor jou in petto heeft.

Andere nieuwsberichten