<< Naar nieuwsoverzicht

Duurzame bijeenkomst op een (roof)toplocatie

Wanneer je op zoek bent naar een externe evenement- of vergaderruimte let je op allerlei aspecten; grootte, genoeg daglicht, akoestiek, faciliteiten, inrichting. Maar waarom kiezen voor een ‘gewone’ ruimte als dit ook duurzaam kan? Bij KAS kun je duurzaam vergaderen op een (roof)toplocatie!

Van evenementenruimte, tot aan catering

Als meeting- en evenementenlocatie willen wij inspireren en vernieuwen op een duurzame manier. Om jou een fijne ervaring te bieden én om bij te dragen aan mens en milieu. Daarom staat bij ons duurzaamheid centraal; van evenementruimte, tot aan catering. Organiseer bijvoorbeeld een bijeenkomst in KasXL op 15 meter hoogte en geniet van een ontbijt, lunch, borrel of diner in de ZuidKas

Wij willen zo slim en duurzaam mogelijk omgaan met onze producten en daarom is onze catering op maat. Door catering op maat te bieden, verspillen we zo min mogelijk voedsel en worden alle producten en ingrediënten goed benut. We gebruiken zo veel mogelijk verse en lokale producten en groentes en fruit uit onze eigen kas.

Wat maakt deze (roof)toplocatie nog meer duurzaam? In de ZuidKas wekken we bijvoorbeeld onze eigen energie op en benutten we bodemenergie om te verwarmen en te koelen.

Zelf energie opwekken

Voor onze duurzame ruimte de ZuidKas wekken wij onze eigen energie op. Hiervoor hebben wij zonnepanelen op maat laten maken en deze zijn verwerkt in de dakramen van de kas. Hiermee wekken wij meer dan genoeg energie op voor de ZuidKas; de rest van de energie zetten wij in voor het hele gebouw. En jij kunt deze energie ook gebruiken tijdens een evenement of vergadering! Denk aan het opladen van je telefoon of het geven van een presentatie op een groot scherm. 

Bodemenergie benutten

Er zit al een heleboel energie in onze bodem en door hiervan gebruik te maken, benutten we deze natuurlijke, duurzame energiebron optimaal. Met bodemenergie verwarmen en koelen wij de ZuidKas en hiervoor gebruiken wij een bodemenergiesysteem. Op deze manier gebruiken we de warmte en koude die al van nature aanwezig is in de bodem. Bodemenergie stoot geen CO2 uit en er is genoeg (als we het op de juiste manier gebruiken en inzetten). 

Andere voordelen van Kas Meeting- Eventlocatie 

Naast het zelf opwekken van energie en het benutten van bodemenergie, heeft KAS Meeting- Eventlocatie nog een paar andere voordelen. Bijvoorbeeld het 360° uitzicht, natuurlijk licht voor meer energie en inspiratie en de mogelijkheid om de ruimtes anders in te delen, zodat het past bij jouw type bijeenkomst. Maar denk ook aan de bereikbaarheid. 

Bereikbaarheid

Wij willen anderen niet alleen stimuleren en inspireren om hun CO2-voetafdruk te verkleinen op onze meeting- en evenementenlocatie, maar ook daarbuiten. Daarom hebben we voor KAS een locatie gekozen die goed te bereiken is met het openbaar vervoer. Neem de trein richting Woerden en vanaf daar is het 10 minuten lopen. Kom je toch met de (elektrische) auto? We hebben genoeg parkeerplekken en laadpalen.

Het ontstaan van KAS Meeting- Eventlocatie

Zoals je misschien al weet of hebt gezien, heet onze meeting- en evenementenlocatie ‘KAS’. Dit concept is gebaseerd op de 2 kassen op het dak; KasXL en de ZuidKas. Kassen worden vaak geassocieerd met duurzaamheid en vandaar dat wij dit een mooie toevoeging vonden voor onze locatie. We wilden de link maken met vers, licht en natuur(lijk) en we wilden iets anders dan anders; niet zomaar duurzame (vergader)ruimtes creëren, maar ruimtes die indruk maken en je bijblijven. We willen van jouw (bijeen)komst een beleving maken.

De kassen bevinden zich op de bovenste etage en door al het glas kun je genieten van het prachtige uitzicht over de stad Woerden. Het voordeel van glas ten opzichte van steen is dat het minder energie kost om de ruimte te verwarmen en te koelen.

Voordelen van een duurzaam evenement

Wanneer een externe locatie wordt gezocht voor een evenement of vergadering, wordt er nog niet altijd gelet op het duurzame aspect en dat vinden wij natuurlijk jammer. Daarom zetten wij een aantal voordelen van duurzaam bijeenkomen op een rij.

  • Naast comfort en kwaliteit kies je met duurzaam vergaderen voor mens en milieu. Terwijl jij aan het werk bent, draag je bij aan een mooiere wereld. Hoe fijn is dat?!
  • Bij KAS vinden we het leuk en belangrijk om meer te vertellen over duurzaamheid. Bijvoorbeeld tijdens een locatiebezoek of na een bijeenkomst. Op deze manier willen we onze visie verder verspreiden en anderen inspireren.
  • Wanneer je als bedrijf of organisatie kiest voor een duurzame evenementenlocatie, heeft dit een positief effect op het imago.
  • Als laatste voordeel willen we de duurzame faciliteiten delen. Je hoeft zelf nergens aan te denken; wij hebben alles in huis, zoals een whiteboard en energiezuinige apparatuur.

Meer weten?

Benieuwd of KAS Meeting- Eventlocatie dé duurzame locatie is voor jouw bijeenkomst? Neem contact met ons op en/of kom een keertje langs!

Meer weten over ons?

Bijeenkomsten

Of je nou bij elkaar wilt komen met 200 man of een ruimte wilt boeken voor een vergadering of training. Bij ons ben je aan het juiste adres. Welke bijeenkomst wil jij organiseren?

Ruimtes

Met 14 ruimtes zit er altijd wel één tussen die geschikt is voor jouw type bijeenkomst. Van webinar studio tot plenaire zaal. Van boardroom vergaderzaal tot inspirerende trainingsruimte

Over KAS Meeting Eventlocatie

Hier vind je alles over het verhaal achter KAS, onze duurzaamheidsambities en bijvoorbeeld welke gerechten onze chef voor jou in petto heeft.

Andere nieuwsberichten